Panimoravintola Koulu

Eerikinkatu 18
20100 Turku
Turun Neitsytperunafestivaali on varhaisperunan asialla jo seitsemättä kertaa perjantaina ja lauantaina 16.–17.6. Festivaalilla ajetaan Suomen upean ja ainutlaatuisen varhaisperunan asiaa syömällä perunaruokia iloisessa seurassa ja letkeän ohjelman ryydittämänä.

Jo neljännen kerran festivaali tapahtuu Panimoravintola Koulun pihalla ja nyt se kuuluu osana Suomi 100 Syödään yhdessä -ohjelmakokonaisuuteen.

Festivaali alkaa perjantaina Kokataan Torilla -kisalla, jossa turkulaisten ravintoloitten kokkiparit tekevät torin antimista kilpailuannoksen, joka jurytetään puolilta päivin keittiömestari Erik Mansikan johdolla. Pihan ruokakojut sekä peruna- ja sillimyymälät avautuvat klo 14. Omissa pisteissään neitsytperunaan perustuvia ruoka-annoksiaan myyvät Panimoravintola Koulu, Hus Lindman, J. J. de Nier, Jälkiruokala Xoco´s, Ravintola Aune, Kustavin Kipinä, Chic sekä Turun Keittiömestarit.

Festivaalin viralliset avajaiset ovat klo 17. Tapahtuman avaa arkkipiispa Kari Mäkinen ja ruokarauhan julistaa Kaffeli ry: puheenjohtaja Mari Sandell. SoHon torvet soittavat asiaankuuluvaa musiikkia pitkin iltaa.

Lauantaina piha avataan klo 12 ja päivän mittaan jatkuu perunaherkkujen maistelu torvisoitto ja kesäinen ruokailonpito. Puodit sulkeutuvat klo 22. Pihalle on vapaa pääsy.

Neitsytperunafestivaali 16.-17.6.2017

Kokataan Torilla 16.6. Kauppatorilla
Päätapahtuma Panimoravintola Koulun pihalla

  • Pe 16.6 klo 14-22
  • La 17.6. klo 12-22