Naantali

Kaivotori 2
21100 Naantali
+358 2 435 9800
Koe aitoja elämyksiä aurinkoisessa Naantalissa! Ainutlaatuinen matkailukaupunki sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Turusta.

Aurinkoisen Naantalin viehätys syntyy idyllisestä vanhasta kaupungista, meren läheisyydestä ja saaristosta. Kulttuuria ja tapahtumia on tarjolla koko perheelle kesäaikaan joka päivä ja opastuskierrosten teemat vaihtuvat päivittäin. Kaupungin sydämenä sykkii kimalteleva merenpoukama veneineen, ympärillä vilkas kahvila- ja ravintolaelämä aurinkoterasseineen sekä putiikkien värikäs maailma. Kaupunkiin kuuluu myös tuhat ainutlaatuista ja helposti saavutettavaa saarta. Ja kaiken yllä hymyilee kultainen Naantalin aurinko.

Naantalin Musiikkijuhlat 7.–18.6. aloittaa varsinaisen festivaalikauden, jolloin Naantaliin kerääntyvät Suomen, ja jopa kansainvälisestikin arvioiden alan, parhaat muusikot.

Suosittu saaristoreitti Naantalista Taivassalon kautta Kustaviin järjestetään 27.6.–13.8. maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin sekä lauantaisin 20. ja 27.8. Reitti on hyvä oikotie saaristoon jatkaville pyöräilijöille tai se on hieno tapa viettää lomapäivä kauniissa saaristossa risteillen.

Kesän uutuuksia ovat Juhannusristeily 24.6. ja Muinaistulien yön risteily 27.8. Muotisuunnittelija Jukka Rintalan upeaan myyntinäyttelyyn voi tutustua Vanhalla Raatihuoneella 1.–31.7. päivittäin klo 11 alkaen.
 
Lapset ovat erityisasemassa Naantalissa; Muumit heräävät talviuniltaan 11.6. ja valloittavat perheen pienimmät elokuun loppuun asti. Suomen kuuluisimpaan puutarhaan Kultarannan puutarhaan pääsee tutustumaan Lasten iloinen Kultarannan puutarha -kierroksella 8.7.–5.8. perjantaisin klo 18.

Kesän yksi parhaista kierroksista vie lapset Risto Räppääjä -elokuvien jalanjäljille 29.6.–10.8. keskiviikkoisin klo 18. Kierroksen vetävät ”Elvi”- ja ”Rauha-täti” ja sen aikana tutustutaan elokuvien oikeisiin kuvauspaikkoihin Naantalin vanhassa kaupungissa. Jokainen kierrokselle osallistuva lapsi saa ikioman ja ainutlaatuisen Risto Räppääjä -t-paidan.

Naantalin kesän kohokohta ja vuoden hauskimmat koko perheen festarit, Unikeonpäivät, pursuavat mukavaa markkinameininkiä ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Meno alkaa jo 26.7. ja Unikeon päivänä 27.7., heitetään Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö mereen aamuseitsemältä ja juhla jatkuu aamusta iltaan pitkin kaupunkia ja Kirkkopuiston lavalla.

Mukana on vieraita Muumimaailmasta, Kengurumeininki, Jukka Rintalan ja Fashion Teamin muotinäytös ja paikallista ohjelmaa. Unikeonpäivän ilta 27.7. huipentuu ilmaiskonserttiin, jossa esiintyy Yö-yhtyeestä ja Voice of Finlandistakin tuttu Olli Lindholm.

Mikäli haluat nauttia meren läheisyydestä jo matkalla Naantaliin, hyppää Turun Aurajoen rannasta Höyrylaiva Ukkopekan kyytiin. S/s Ukkopekka tuo vieraat höyhenenpehmeästi Naantalin vanhan kaupungin sydämeen.

Asiasanat: