Naantalin Matkailu Oy

Kaivotori 2
21100 Naantali
+358 2 435 9800
Koe aitoja elämyksiä aurinkoisessa Naantalissa! Ainutlaatuinen matkailukaupunki sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Turusta.

Aurinkoisen Naantalin viehätys syntyy idyllisestä vanhasta kaupungista, meren läheisyydestä ja saaristosta. Kulttuuria ja tapahtumia on tarjolla koko perheelle kesäaikaan joka päivä ja opastuskierrosten teemat vaihtuvat päivittäin. Kaupungin sydämenä sykkii kimalteleva merenpoukama veneineen, ympärillä vilkas kahvila- ja ravintolaelämä aurinkoterasseineen sekä putiikkien värikäs maailma. Kaupunkiin kuuluu myös tuhat ainutlaatuista ja helposti saavutettavaa saarta. Ja kaiken yllä hymyilee kultainen Naantalin aurinko.

Naantalin Musiikkijuhlat 6.–17.6. aloittaa varsinaisen festivaalikauden, jolloin Naantaliin kerääntyvät Suomen, ja jopa kansainvälisestikin arvioiden alan, parhaat muusikot.

Suosittu saaristoreitti Naantalista Taivassalon kautta Kustaviin järjestetään 26.6.–12.8. maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Reitti on hyvä oikotie saaristoon jatkaville pyöräilijöille tai se on hieno tapa viettää lomapäivä kauniissa saaristossa risteillen.

Kultarannan puutarha on itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlan kunniaksi täydessä loistossaan. 100 vuotta ja 12 presidenttiä -kierros järjestetään 28.6.–9.8. keskiviikkoisin klo 13. Kierros antaa toisenlaisen kulttuurihistoriallisen katsauksen Suomen satavuotiseen historiaan. Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta -kierros on faktaa ja fiktiota yhdistelevä teemaopastus, jonka aikana kuullaan, mitä presidenttimme ovat tehneet Kultarannassa. Kierrokset perjantaisin 21.7., 28.7. ja 4.8. klo 13.

Muotisuunnittelija Jukka Rintalan upeaan myyntinäyttelyyn voi tutustua Vanhalla Raatihuoneella 1.–31.7. päivittäin.
 
Lapset ovat erityisasemassa Naantalissa; Muumit heräävät talviuniltaan 10.6. ja valloittavat perheen pienimmät elokuun loppuun asti.

Kesän yksi parhaista kierroksista vie lapset Risto Räppääjä -elokuvien jalanjäljille 28.6.–9.8. keskiviikkoisin klo 16.30. Kierroksen vetävät ”Elvi”- ja ”Rauha-täti” ja sen aikana tutustutaan elokuvien oikeisiin kuvauspaikkoihin Naantalin vanhassa kaupungissa. Jokainen kierrokselle osallistuva lapsi saa ikioman ja ainutlaatuisen Risto Räppääjä -t-paidan.

Iltaristeily Naantalin upeilla lähivesillä tekee paluun ja Naantalista voi nauttia mereltä käsin m/s Aavattarella keskiviikkoisin ja lauantaisin 1.–29.7. klo 19–20.30. Seilin saareen voi tutustua risteilyillä, jotka järjestetään torstaisin 6.7. ja 3.8.

Naantalin keskikesän kohokohta ja vuoden hauskimmat koko perheen festarit, Unikeonpäivät, pursuavat mukavaa markkinameininkiä ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Meno alkaa jo 26.7. ja Unikeon päivänä 27.7., heitetään Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö mereen aamuseitsemältä ja juhla jatkuu aamusta iltaan pitkin kaupunkia ja Kirkkopuiston lavalla.

Mukana on vieraita Muumimaailmasta, Ammuu-orkesteri, Jukka Rintalan ja Fashion Teamin muotinäytös ja paikallista ohjelmaa. Unikeonpäivän ilta 27.7. huipentuu ilmaiskonserttiin.

Yksi Suomen parhaimmista ruokafestivaaleista Naantali Costa Food Festival 18.–20.8. tuo Naantaliin trendikästä ruokaa, sopivia maisteluannoksia, ajankohtaisia ruokakeskusteluja, tunnettuja ruokalähettiläitä, lähiruokaa ja paljon muuta.

Mikäli haluat nauttia meren läheisyydestä jo matkalla Naantaliin, hyppää Turun Aurajoen rannasta Höyrylaiva Ukkopekan kyytiin. S/s Ukkopekka tuo vieraat höyhenenpehmeästi Naantalin vanhan kaupungin sydämeen.

Asiasanat: