Masku

Keskuskaari 3
21250 Masku
+358 2 438 8200
Tervetuloa Maskuun, marsalkka Mannerheimin synnyinpitäjään, vain 15 minuutin ajomatkan päähän Turusta. Maskussa vierailija pääsee nauttimaan historiasta, erilaisista aktiviteeteista sekä kesän vilkkaasta tapahtumatarjonnasta.

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa tunnetaan Flemingin ja Mannerheimin sukujen kotikartanona sekä Suomen Marsalkka C.G.E. Mannerheimin syntymä- ja lapsuudenkotina.

Askaisten Ritaripuisto kunnioittaa Mannerheim-ristin ritareita ja sotaveteraaneja. Puistossa on jokaiselle ritarille nimetty oma kivi. Mannerheim-ristejä myönnettiin jatkosodan aikana 191 sotilaalle, joista neljä sai sen kahdesti.
 
Suomen vanhimpaan, ns. seitsemän kirkon matkailureittiin, kuuluvat Askaisten aateliskirkko, Lemun harmaakivikirkko ja Maskun kirkko sijaitsevat Saariston rengastien varrella.
 
Kankaisten kartanon omistajasukuja ovat olleet mm. Djeknit, Dettloffit, Ribbingit, Hasselbom-Fredenskiöldit ja Hornit. Viimeinen omistajasuku oli Aminoff.

Kankaisten golfpuisto 18-reikäinen kenttä tarjoaa haasteita kaikentasoisille pelaajille. Maskusta löytyy myös frisbeegolfrata.

Kesäistä ruusujen huumaan tarjoaa Masku-seuran ylläpitämä Rosarium Maskuntien varrella. Kaiturin tila Maskun Pakaisissa sopii kaikille maalaiselämästä ja eläimistä kiinnostuneille.