Marttila, matkailuneuvonta

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383
32200 Loimaa
+358 2 763 7700
Marttilassa menneisyys kohtaa nykypäivän ja tulevaisuuden mitä ihastuttavimmalla tavalla.

Pyörällä kannattaa lähteä mutkittelemaan tuhatvuotista Hämeen Härkätietä pitkin ja pysähtyä nauttimaan virvokkeita Marttilassa Leijona & Satakieli -ateljeekodin kahvisalongissa. Marttilan kylänraitin varrella voit ihastella Taiteilija Arto Ali-Eskolan taideteoksia. Hämeen Härkätien tuntumassa virtaa Paimionjoki. Kanootteja ja opastusta tarjoaa Silver Seikkailu & Silver River Melontakeskus.

Kylämäen hevostila tarjoaa matkailupalveluita suomenhevosen seurassa sekä hoitopaikkoja hevosille. Tilalta löytyy juhla-, majoitus- ja saunatilat. Marttilan korven eräreitistöllä voit kohdata luonnon ihmeet kaikin aistein kaikkina vuodenaikoina. Reitistöllä järjestetään myös opastettuja retkiä.

Kulttuurihistorian ystäville Marttila tarjoaa kaksikin mielenkiintoista kohdetta. Nostalgiamuseon kokoelmissa on maa- ja kotitalousesineistöä 200 vuoden ajalta, mm. työkaluja, leluja, tekstiilejä, vanha kyläkauppa ja paja työkaluineen. Kotiseutumuseo on sijoitettu kahteen puiseen, kolmikerroksiseen 1800-luvulla rakennettuun pitäjänmakasiiniin. Museon takana on Suomen viimeisen virallisen mestauksen (22.10.1824) muistomerkki.

Villa Voittolan taide- ja kierrätyskauppa Punaisen Majatalon sekä aidon merimieskapakan kanssa keskellä lainehtivia peltoja on jo sinänsä nähtävyys, puhumattakaan kaikesta muusta kummasta ja kauniista.

Kesäsunnuntaisin Marttilassa pyörähdellään Laurilan lavalla. Tervetuloa mukaan!