Kiilopään tunturimaja

Navigaatio

Sisältö

  • Kiilopään tunturimaja<br/>
  • Kiilopään tunturimaja talvella<br/>
  • Kiilopään tunturimaja oleskelutila<br/>
  • Kiilopään tunturimaja huone<br/>
  • Kiilopään tunturimaja ruokailutila<br/>
  • Kiilopään tunturimaja keittiökalusteita<br/>
  • Kiilopään tunturimaja talvella <br/>
Javascript is required to view this map.
Mitä, onko Turussa tuntureitakin? No ei sentään, mutta Turun kaupungin mökkiä Kiilopäällä saa vuokrata Visit Turun kautta.

Turun kaupungin omistama Kiilopään tunturimaja sijaitsee Ivalossa, UKK-kansallispuiston vieressä. Se on 260 neliön kelohonkainen lomamaja, jossa on 4 kahden hengen majoitushuonetta ja kaksi huoneistoa.

Majassa on yhteinen tupakeittiö, jossa mm. takka, TV, video/DVD, stereot, 2 jääkaappia,  sähköliesi, astianpesukone, pyykinpesukone sekä astiat aterimineen. Lisäksi yhteisessä käytössä on kaasugrilli, sähkösauna, suihkutilat, wc ja vaatteiden kuivaustilat.

Jokaisessa huoneessa on oma TV ja jääkaappi. Huoneet ovat 2 hengen huoneita. Huoneistoissa vuoteet kahdelle ja lisäksi vuodesohva, joten niissä voi majoittua kuusi henkilöä. Huoneistoissa nro.1 ja nro.2 on oma WC ja suihku.

Viikkovuokrauksissa vaihtopäivä on lauantai. Majaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Vuokrausajankohdat:

Koko majan varausten vastaanottaminen alkaa 12 kk ennen kauden alkua, siten että kevätkauden (tammi-heinäkuu) varauksia vastaanotetaan edeltävän vuoden tammikuusta alkaen ja syyskauden (elo-joulukuu) varauksia vastaanotetaan edeltävän vuoden elokuusta alkaen.

Puolikkaan majan varausten vastaanottaminen alkaa 4 kk ennen majoituksen alkua.

Lisävuorokaudet varattavissa varaustilanteen mukaan suoraan matkailuneuvonnasta.

Sesonki:

  • Vuonna 2015: 31.1.-1.5., 29.8.-25.9. ja 18.12-1.1.2016
  • Vuonna 2016: 30.1.-29.4., 27.8.-23.9. ja 16.12-30.12.

Kiilopään tunturimajan varaus- ja peruutusehdot
Matkustajailmoitus (täytettävä ennen majoittumista)

Kiilopäässä on paljon harrastusmahdollisuuksia

Majan ympäristössä on tarjolla opastettuja vaelluksia, kanootti- ja maastopyöräretkiä sekä poro-,koira-, kanootti- ja kelkkasafareja. Tunturikeskus Kiilopään kylmäkylpylässä pääset uimaan avannossa veloituksetta. Lisäksi harrastusmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus kullanhuuhdontaan maailman ainoassa kultamuseossa.

Saariselän laskettelurinteille on matkaa noin 18 km, mutta mahtavat samoilu- ja hiihtomaastot odottavat kulkijaansa jo majan ovella. Valaistua hiihtolatua on 50 km ja koko alueen latuverkon pituus ylittää 150 km. Laskettelurinteille pääsee Suksibussilla, joka liikennöi Tunturikeskus Kiilopään ja Saariselän välillä.

Tunturimajan osoite:
Rajalatu 17, 99830 SAARISELKÄ, INARI

Kulkuyhteydet

Lähin lentokenttä: Ivalo 45 km, josta kaikilta Finnairin koneilta kuljetus Kiilopäälle.

Lähin rautatieasema: Rovaniemi 250 km.

Linja-autovuoroja Rovaniemeltä päivittäin. Yhteyksiä päivittäin Turusta Ivaloon (vaihto Porissa ja Oulussa), pysähtyy Kiilopään tunturikeskuksessa tarvittaessa. Tarkista linja-autovuorot Matkahuollon kotisivuilta tai aikataulu- neuvonnasta 0200 4000.

Lähin taksiasema: Saariselkä 16 km. Välimatka Turusta Ivaloon on 1147 km.


 

Hakutermit

Turku Touringin matkailupaketit