Kemiönsaaren matkailuneuvonta

Vretantie 19
25700 Kemiö
+358 2 426 0170
Suomen suurin merisaari tarjoaa luontoa ja kulttuuria moneen makuun.

Pohjoismaiden korkein majakka Bengtskär kohoaa uljaana, Suomen ainoa näkyvä vuorovesi virtaa Strömman kanavalla ja portti Turunmaan saaristoon avautuu Kasnäsissa. Lyhyen venematkan päässä pääsaaresta on Rosalan viikinkikeskus, jossa voit aikamatkata viikinkiajalle. Sieltä voit jatkaa joko Bengtskäriin tai Högsåran saarelle, jossa paikallisia herkkuja tarjoilee Farmors café.

Taalintehdas on tunnettu Baltic Jazz -festivaalista, vilkkaasta torielämästä sekä ainutlaatuisesta ruukkimiljööstä. Eugenia-jahdilla pääset päiväpurjehdukselle Örön linnakesaarelle. Kulttuurikeskus Sagalundissa historia kohtaa nykyajan aikuisia ja lapsia puhuttelevalla tavalla. Urheilusta kiinnostuneet suuntaavat Uppgårdin jalkapallogolfradalle, jossa voi pelata 18-reikäisellä radalla. Perinteisen golfin ystävät taituroivat Bjärkas Golfissa. Lapsiperheiden suosikkeja ovat saaren lukuisat upeat uimarannat.

Kemiönsaarella kartanot ja muut vanhat ympäristöt muuntautuvat ravintoloiksi, gallerioiksi ja konserttisaleiksi Kemiönsaaren Musiikkijuhlien aikaan.

Söderlångvikin museo ja kartano omenatarhoineen on täydellinen retkikohde lähietäisyydellä. Westersin puutarhassa voit nauttia musiikista ja luomuruoasta, ja Storfinnhova gårdissa voit vaikka puhdistautua maanalaisessa savusaunassa. 1600-luvulta olevassa Westankärrin kartanossa kasvatetaan lampaita, myydään luomutuotteita ja järjestetään kulttuuriohjelmaa.

Kemiönsaarella on nähtävää ja koettavaa useammaksi kuin yhdeksi päiväksi. Siksi kannattaakin yöpyä joko leirintäalueella, hotellissa tai jossakin lukuisista hienoista merenrantamökeistä.