Kakolanmäen vankilakierrokset

Kakolanmäki, Graniittilinnankatu
Turku

Lisätietoja

Räätälöidyt kierrokset ryhmille

 • Varaukset: kierrokset(at)kakola.fi
 • Tiedustelut: puh. 044 745 1459
 • Kierroksia voi varata ajalle 2.5.–15.9.2017.
Kymmenen vuotta sitten Suomen kuuluisimman vankila-alueen vangit muuttivat uuteen vankilaan, ja nyt Kakolanmäellä on koittanut uusi aika. Kesällä 2017 tarjoutuu mahdollisuus vielä viimeisen kerran päästä Kakolan keskusvankilaan. Yleisön pyynnöstä tänä kesänä järjestetään opastettuja kierroksia myös Turun lääninvankilassa.

Mikä on tutkintavankila? Keitä olivat sakkolaiset? Millaista naisten elämä on vankilassa? Miten desantit liittyvät Turkuun? Näihin kaikkiin saat vastauksen Turun lääninvankilan opastetulla kierroksella. Kierroksen aikana kierretään eri vankiosastoilla ja kuullaan tiilenpäitä laskeneiden kohtaloita reilun 120 vuoden ajalta. Kierros kestää 1,5 tuntia ja sen voi yhdistää Kakolan keskusvankilan kierrokseen.

Legendaariseen Kakolaan säilöttiin 150 vuoden ajan Suomen pahamaineisimmat rikolliset. Keskusvankilan kaikkiin vankilarakennuksiin ei enää pääse, mutta nyt on tarjolla viimeinen mahdollisuus tutustua Kakolan graniittimuurien takana piilevään, yhtä aikaa sekä ahdistavaan että kiehtovaan maailmaan. Kierroksella nähdään asunnoiksi muuntuvat sellit, museoksi jäävä eristysosasto sekä kuullaan rankkojakin tarinoita vankilan arjesta. Kierros kestää 1,5 tuntia.

Kierrospakettiin sisältyy katsaus Kakolan tulevaisuuteen ja kahvit (kahvilipuke toimii kierrospäivänä myös 5 euron arvosetelinä ravintola Kakolanruusun pop up -kahvilassa). Kakolan kombokierroksella aloitetaan Lääninvankilan kierroksella, jonka jälkeen on puolen tunnin kahvitauko ennen Kakola-kierrosta. Kombokierros kestää yht. 3,5 tuntia.

Ikäraja 15 vuotta.

Kierrokset

Kierroksia järjestetään kesäaikaan (20.8.2017 asti) joka päivä, pois lukien juhannusviikonloppu 23.–25.6. Elokuun lopussa, 20.8. eteenpäin, kierroksia maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin.

 • Maanantai–perjantai: Lääninvankila klo 15 ja Kakola klo 17.
 • Lauantai: Lääninvankila klo 13.30 ja Kakola klo 15.30.
 • Sunnuntai: Lääninvankila klo 13 ja Kakola klo 15. (Huom! Sunnuntaina kierros on 5 euroa kalliimpi).

Kierroksia lisätään kesän aikana kysynnän mukaan. Tarkista mahdolliset lisäkierrokset Kakola Yhtiöiden kotisivuilta.

Hinta

 • Lääninvankila 20 €/hlö
 • Kakola 20 €/hlö
 • Kakolan kombo 30 €/hlö
 • Huom! Sunnuntaina kierros on 5 € kalliimpi.

Liput

Liput kannattaa ostaa etukäteen verkkokaupasta. Kesäkuusta lähtien niitä myydään myös Kakolan päärakennuksen infotiskillä (Graniittilinnankatu 2).

Koko perheen Kakola-kierrokset

Vankilamaailma ei lähtökohtaisesti sovellu lapsille. Jos kuitenkin haluat lapsesi näkevän legendaarisen Kakolan ennen kuin se muuttuu viihtyisäksi kaupunginosaksi, järjestämme kesän aikana koko perheen kierroksia. Kierroksella nähdään eri selliosastoja ja kuullaan vankilan toiminnoista, mutta ei kerrota hurjia vankitarinoita. Alle 15-vuotiaat mukaan vain vanhempien seurassa, lapset vanhempien vastuulla. Kierros kestää tunnin, sitä ennen tai sen jälkeen on mahdollisuus tutustua Kakolan tulevaisuuteen ja nauttia kahvit/mehut popup-ravintola Kakolassa (kahvilipuke toimii myös 5 euron arvosetelinä ravintola Kakolanruusun pop up -kahvilassa).

Perhekierrokset järjestetään tiistaina 13.6. klo 17.00, keskiviikkona 19.7. klo 17.00 ja perjantaina 11.8. klo 15.00.

Hinta: 15 €/hlö, 5 €/alle 15-vuotiaat, perhehinta 35 € (2 aikuista + 2 alle 15-vuotiasta lasta)

Liput: Liput varataan etukäteen osoitteesta kierrokset(at)kakola.fi.

Lisätietoja

Räätälöidyt kierrokset ryhmille

 • Varaukset: kierrokset(at)kakola.fi
 • Tiedustelut: puh. 044 745 1459
 • Kierroksia voi varata ajalle 2.5.–15.9.2017.