Kakolanmäen vankilakierrokset

Kakolanmäki, Graniittilinnankatu
Turku

Lisätietoja

Huomioitavaa

  • Ikäsuositus: 13 vuotta

Räätälöidyt kierrokset ryhmille

  • Varaukset: kierrokset(at)kakola.fi
  • Tiedustelut: puh. 044 745 1459
Suomen kuuluisimman vankila-alueen toiminnot siirrettiin uuteen vankilaan vuonna 2007, ja nyt Kakolanmäellä on koittanut uusi aika. Kakolan keskusvankilaan on valmistunut uusia asuntoja ja palveluja. Kakolan päärakennuksessa toimii jo nyt mainetta niittänyt ravintola Kakolanruusu ja Kakolan myymälä. Kesällä 2018 on viimeinen mahdollisuus nähdä aitoja vankilatiloja keskusvankilan vieressä sijaitsevassa Turun lääninvankilassa.

Miten Kakolanmäestä tuli kuuluisa vankila-alue? Mitä eroa on keskusvankilalla ja tutkintavankilalla? Millaista naisten elämä oli vankilassa? Miten desantit liittyvät Turkuun? Näihin kaikkiin saat vastauksen kierroksella, jossa nähdään eri vankiosastoja, tutustutaan vankilan arkeen ja kuullaan tiilenpäitä laskeneiden kohtaloita reilun 120 vuoden ajalta. Lopuksi käydään legendaarisen Kakolan pihalla seuraamassa remontin etenemistä. Kierros kestää 2 tuntia, jonka jälkeen nautitaan leivoskahvit Graniittilinnassa eli entisessä Kakolan keskusvankilan päärakennuksessa.

Yleisökierroksia järjestetään 2.5.–31.8. Tarkemmat ajat julkaistaan keväällä Kakolan kotisivuilla ja Facebook-sivulla.

Ryhmille järjestetään räätälöityjä kierroksia jo keväällä. Soita numeroon 044 745 1459 tai lähetä viesti osoitteeseen kierrokset(at)kakola.fi ja pyydä tarjous. Tarjolla on myös nojatuolimatka, jossa tutustutaan vankilaan diaesityksen avulla.

Huippusuositut perhekierrokset jatkuvat myös tänä kesänä. Tunnin kierroksella päästään näkemään aito vankila ja kuullaan, millaista vankilan arki on, mutta hurjimmat jutut jätetään pois. Perhekierroksen voi myös tilata ryhmälle.

Seuraa Kakolaa Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätietoja

Huomioitavaa

  • Ikäsuositus: 13 vuotta

Räätälöidyt kierrokset ryhmille

  • Varaukset: kierrokset(at)kakola.fi
  • Tiedustelut: puh. 044 745 1459