Kakolanmäen museo ja Cafe Kakola

Lohrmanninkatu 4
20100 Turku

Lisätietoja

Aukioloajat

  • Museo ja kahvila ovat avoinna kesäkaudella (5.6.–20.8.2017).
  • Varmista aukioloajat nettisivuilta.
Koko Suomi tuntee Kakolan maan pahamaineisimpana vankilana. Sinne "säilöttiin" 150 vuoden ajan kaikkein hurjimmat rikolliset. Kakolanmäki on jo itsessään nähtävyys ja sieltä on upeat näköalat, sillä mäki on Turun toiseksi korkein kukkula.

Kakolan kolkot seinät ovat sulkeneet sisäänsä maan pahimmat roistot ja murhamiehet vuodesta 1853 lähtien. Graniittiseinien sisään on kadonnut tuhansien ja taas tuhansien miesten tulevaisuus rautaovien sulkeuduttua. Näihin tarinoihin kävijän johdattaa Kakolanmäen museo. Vankilanjohtajan vanhaan hevostalliin on kerätty valokuva- ja esinemateriaalia sadan vuoden takaa. Iso osa näyttelyesineistä on Kakolan entisten vartijoiden suvuilta saatuja lahjoituksia. Museossa tutustutaan myös Kakolan graniitin eli kakoliitin syntyyn ja vankityövoimalla toimineen louhoksen historiaan.

Kakolanmäen museo sijaitsee vankilanjohtajan vanhassa hevostallissa Kakolanmäen korkeimmalla kohdalla. Puistomaisessa pihapiirissä toimii myös kesäkahvila Cafe Kakola vuonna 1879 rakennetussa vankilanjohtajan talossa. Kahvilan erikoisuutena on viilalla varustettu Kakolankakku.

Lisätietoja

Aukioloajat

  • Museo ja kahvila ovat avoinna kesäkaudella (5.6.–20.8.2017).
  • Varmista aukioloajat nettisivuilta.