Kaarinan kaupunki, matkailupiste

Lautakunnankatu 1
20780 Kaarina
+358 2 588 4010

Lisätietoja

Kaarinassa riittää tähdekästä näkemistä ja tekemistä. Kauniin luonnon ja sinisen meren lisäksi voit tutustua tähtitaivaan ihmeellisyyksiin Tuorlan planetaariossa.

Kaarina sijaitsee Varsinais-Suomessa, heti Turun naapurissa. Kohtuumatkan päässä ovat lento- ja rautatieasemat sekä kaksi satamaa.

E18-mottoritieltä Kaarinaan johtavat rampit 5, 6, 7 ja 8. Bussiyhteydet ovat hyvät muun muassa Helsingin ja Turun suunnista. Merelliseen kaupunkiin pääsee myös omalla veneellä.

Kaarinassa järjestetään monia suosittuja tapahtumia: Lasten meripäivä, Kaarinan musiikkileiri ja konserttisarja, Piispanpäivät, Saaristo Open ja Muinaistulet. Kirjaston, tapahtumien ja näyttelyiden ystäviä palvelee Kaarina-talo, jonka ympärille kaupungin uusi keskusta rakentuu. Kaarina-teatterissa on näytöksiä ympäri vuoden. Kesäisin esityksiä on tarjolla myös muissa kesäteattereissa.

Koko perheen retkipaikka

Kaarinassa on paljon mukavia retkikohteita. Historian havinaa voit aistia muun muassa Kuusiston keskiaikaisilla linnanraunioilla sekä upeissa kartanoissa.  Arboretum Yltöisten puulajipuisto puhkeaa kukkaan kesällä. Kauniit luontopolut ja muut luontokohteet tarjoavat mukavia ulkoilumahdollisuuksia. Virkistäviin uimavesiin on mahdollistaa pulahtaa useilla uimarannoilla. Hovirinnan rannasta löytyvät lisäksi liikenne- ja leikkipuistot sekä ulkokuntoilualue.
 
Retkipäivän päätteeksi voit majoittua muun muassa majatalossa, paikallisilla tiloilla ja kartanoissa tai perinteisesti hotellissa. Majoituspaikat tarjoavat myös lounaita ja ravintolapalveluita juhliin ja muihin tilaisuuksiin.
 
Lisätietoja tapahtumista, vierailukohteista sekä juhla- ja majoituspalveluista saat kotisivuilta sekä matkailupisteestä. Saatavilla on muun muassa alue- ja retkeilykarttoja.

Lisätietoja