Merikeskus Forum Marinum

Linnankatu 72
20100 Turku
+358 2 267 9511
Merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja Suomen laivastomuseo Turun linnan lähellä on kaiken ikäisille sopiva merihenkinen vierailukohde. Tästä alkaa meri!

Museossa on sekä vaihtuvia että pysyviä näyttelyitä, mielenkiintoinen venekokoelma ja huomattava museoaluslaivasto: purjelaivat fregatti Suomen Joutsen ja parkki Sigyn, sekä neljä sotalaivaa ja useita pienaluksia höyrykäyttöisestä satamahinaajasta poliisiveneeseen. Alukset ovat avoinna vain kesäkuukausina, mutta Bore-laivan näyttely ja merikeskuksen näyttelyt koko vuoden.

Lapsetkin viihtyvät museossa seuratessaan laivakoira Axelin tassunjälkiä. Axelin opastuksella lapset ja aikuiset saavat kokeilla erilaisia merellä tarvittavia taitoja, kuten perämoottorin käynnistämistä, veneen kiinnittämistä ja merisotilaan pukemista.

Forum Marinum sopii myös kokouksiin ja yleisötapahtumiin. Merikeskuksessa sijaitsevassa Göran-ravintolassa voi nauttia vaikka lounaan. Ravintola palvelee tilauksesta yrityksiä ja ryhmiä sekä järjestää mm. perhejuhlia ja catering-palveluja Suomen Joutsenelle. Museomyymälä myy lahja- ja käyttöesineitä sekä kirjoja.