Aboa Vetus & Ars Nova

Itäinen Rantakatu 4–6
20700 Turku
+358 20 7181 640

Lisätiedot

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova on ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa, arkeologiaa ja nykytaidetta Turun keskustassa.

Löydä keskiaikaiset rauniot ja runsas esineistö Aboa Vetuksesta ja nauti laadukkaista nykytaiteen kotimaisista sekä kansainvälisistä näyttelyistä Ars Novassa. Museo tarjoaa parastaan viikon jokaisena päivänä. Aboa Vetuksen perusnäyttely kertoo elämästä keskiajalla Turun Luostarikorttelissa. Tila muodostuu kivitalojen raunioista, jotka arkeologit ovat kaivaneet esiin.

Ars Novan kaksi kerrosta toimivat vaihtuvien nykytaiteen näyttelyiden ja museon taidekokoelman esittämistilana. Parittomina vuosina museo järjestää suositun nykytaidetapahtuma Turku Biennaalin.

Museon Takkahuone-galleriassa nähdään kiinnostavien nykytaiteilijoiden yksityisnäyttelyitä ja Omatila-galleriassa esitellään projekteja ja yleisön kanssa yhdessä toteutettuja näyttelyitä.

Näyttelyiden teemoihin voi perehtyä myös osaavan oppaan tai inspiroivan oheisohjelman avulla. Tarjolla on niin yleisö- ja teemaopastuksia kuin lasten seikkailullisia kierroksia ympäri vuoden. Lisäksi säännöllisesti järjestetään näyttelyihin liittyviä työpajoja ja muuta oheisohjelmaa.

Aboa Vetus & Ars Novan museokauppa on Turun keskustan laajin, ja sieltä voi hankkia mukaansa ihania koruja, leluja, kortteja ja kirjatuliaisia. Museon viihtyisään kahvilaan voi poiketa niin kahville kuin lounaallekin.

Lisätiedot