Aboa Vetus & Ars Nova

Itäinen Rantakatu 4–6
20700 Turku
+358 20 7181 640

Lisätiedot

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova on ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa, arkeologiaa ja nykytaidetta Turun keskustassa.

Löydä keskiaikaiset rauniot ja runsas esineistö Aboa Vetuksesta ja nauti laadukkaista nykytaiteen kotimaisista sekä kansainvälisistä näyttelyistä Ars Novassa. Museo tarjoaa parastaan viikon jokaisena päivänä. Aboa Vetuksen perusnäyttely kertoo elämästä keskiajalla Turun Luostarikorttelissa. Tila muodostuu kivitalojen raunioista, jotka arkeologit ovat kaivaneet esiin.

Ars Novan kaksi kerrosta toimivat vaihtuvien nykytaiteen näyttelyiden ja museon taidekokoelman esittämistilana. Parittomina vuosina museo järjestää suositun nykytaidetapahtuma Turku Biennaalin.

Museon Takkahuone-galleriassa nähdään kiinnostavien nykytaiteilijoiden yksityisnäyttelyitä ja Omatila-galleriassa esitellään projekteja ja yleisön kanssa yhdessä toteutettuja näyttelyitä.

Näyttelyiden teemoihin voi perehtyä myös osaavan oppaan tai inspiroivan oheisohjelman avulla. Tarjolla on niin yleisö- ja teemaopastuksia kuin lasten seikkailullisia kierroksia ympäri vuoden. Lisäksi säännöllisesti järjestetään näyttelyihin liittyviä työpajoja ja muuta oheisohjelmaa.

Aboa Vetus & Ars Novan museokauppa on Turun keskustan laajin, ja sieltä voi hankkia mukaansa ihania koruja, leluja, kortteja ja kirjatuliaisia. Museon viihtyisään kahvilaan voi poiketa niin kahville kuin lounaallekin.

Lisätiedot

Kartta

Osta verkkokaupasta

Aboa Vetus & Ars Novan lippupaketit

Aboa Vetus on Suomen ainoa arkeologinen museo ja ainutlaatuinen katettu kaivausalue kaupungin keskustassa. Ars Novan laadukkaat nykytaiteen näyttelyt herättävät ajatuksia ja tunteita. Museossa on paljon ihmeteltävää myös pienille vieraille!

Aboa Vetus & Ars Nova sisäänpääsyliput

Messutarjous:

  • Museon pääsylippu 6 € (norm. 10 €).