Åbo Svenska Teater

Eerikinkatu 13
20100 Turku
+358 2 277 7377

Lisätietoja

Åbo Svenska Teater on Suomen vanhin teatteri. Kaunis teatteritalo rakennettiin vuonna 1839. Teatteri on tunnettu korkeatasoisista esityksistään, joista yleisö pääsee nauttimaan loisteliaassa salissa.

Syksyllä 2018 Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämöllä ensi-iltansa saa Charlotte Brontën klassikko Jane Eyre, kotiopettajattaren romaani. Jane Eyre on köyhä, orpo ja rumaksikin kutsuttu. Kipinä sielussaan ja intuitioon vahvasti uskoen hän kuitenkin kulkee omaa tietään. Romaanin omaperäinen tunnelma muotoutuu mielenkiintoiseksi teatteriksi.  Esitys tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

Marraskuussa Päänäyttämölle tulee turkulaisen Aurinkobaletin kanssa yhdessä tuotettu H. C. Andersenin taianomainen klassikko Lumikuningatar. Siitä tulee koko perheen monikielinen tanssisatu. Näyttämölle tulee neljä kieltä: ruotsi, suomi, saame ja tanssin kieli. Esitys tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

Teatterin tilat ovat myös vuokrattavissa yksityiskäyttöön, ja esimerkiksi ravintola Tiljanissa kauniit kristallikruunut luovat tunnelmalliset puitteet onnistuneelle juhlalle tai kokoukselle.

Lisätietoja